Hızlı tüketim malları kategorisinde her türlü gıda, kişisel bakım ve ev temizliği ürünleri yer almaktadır. Stok devir ve nakite dönme hızı yüksek olan bu kategorinin ticaretinde aşağıdaki tablodan da görülebileceği üzere organize perakende payını giderek artırmaktadır (Panayır, 2015: 5).
Hızlı bir ciroya ve nispeten düşük maliyetli olan ürünlere Hızlı Hareketli Sınai Mamalar (FMCG) adı verilir. FMCG ürünleri, bir yılda yenilenen ürünlerdir. FMCG örnekleri genellikle banyo ürünleri, sabun, kozmetik, diş temizleme ürünleri, tıraş ürünleri ve deterjanlar gibi sıklıkla satın alınan tüketici ürünlerinin yanı sıra cam eşyalar, ampuller, piller, kağıt ürünleri ve plastik ürünler. FMCG ayrıca farmasötik, tüketici elektroniği, paketlenmiş gıda ürünleri, alkolsüz içecekler, kağıt mendil ve çikolata çubukları içerebilir (Gupta, 2010: 5).
Hızlı tüketim ürünleri pazarlayan ve satışını gerçekleştiren firmaların, bulundukları lokasyona, markalarının gücüne, rekabet ettikleri sektörde ki rakiplerine göre birçok stratejileri bulunmaktadır. Bunların en başında elbette fiyat ile rekabet etmeye çalışma, dağıtım gücü ile rekabet etme geliyor. Fakat hem perakende sektörünün hemde hızlı tüketim sektörünün evrilmesi, aynı zamanda tüketici davranışlarının değişim göstermesi ile beraber klasik rekabet stratejileri de değişim göstermeye başlamaktadır.
Doster Hukuk olarak hızlı tüketim sektöründe faaliyet gösteren firmaların gereksinimlerine uygun biçimde hızlı ve doğru çözümler üretebilmek için deneyimli kadromuzla hizmet vermekteyiz.