Elektronik perakendecilik, perakendeci ile müşterilerin birbirini karşılıklı olarak etkileme yoluyla yapılan iletişimi sonucunda elektronik ağ vasıtası ile haberleşmede bulunduğu bir perakendecilik türüdür. Elektronik perakendecilikte nihai satın alıcılara küresel erişim, çeşit imkanı ve bilgi sağlanmaktadır (Levy ve Weitz, 2001:79–80).
Günümüzde elektronik perakendecilik sektörü geleneksel perakendecilik sektörü için rekabetçi bir tehdit varsayılmamakla beraber, yeni aplikasyonlarla birlikte gelişen teknoloji sayesinde perakendeciler çeşitli tecrübeler sağladığı müddetçe elektronik perakendecilik ilerlemeye başlamıştır. (Kalakota ve Whinston, 1997: 221).
Hergeçen gün artan teknoloji alanındaki hızlı ve çabuk değişimler ile internetin artan bir ivme ile hayatımıza girmesi bir çok sektörü etkilediği gibi perakende sektöründe de ciddi değişmeler ve gelişmeleri beraberinde getirmiştir. Pazarlama alanında yeni bir alan olarak belirtilen internet, tüketiciye farklı bir alışveriş ortamı sağlamanın yanı sıra karşılaştırma imkanı sağlamakta aynı zaman da zamanı ekonomik biçimde kullanarak zamanda tasarruf edebilmektedir. Aynı zamanda almak istediği ürün veya hizmet ile ilgili olarak farklı kişilerin daha önce yaşamış olduğu deneyimlerden faydalanarak ürün veya hizmetler hakkında birinci elden bilgi sahibi olmakta aynı zamanda fikir alarak satın alma konusunda rahatlık sağlamaktadır.
İnternetin perakende sektöründeki rolünü perakendecilerle tüketicileri etkileşimli olarak daha yakın bir biçimde biraraya getirmesidir. Bu ilişki vesilesi ile tüketicilerin gücü daha fazla artış göstermektedir. E-Perakendecilikle birlikte perakendeciler, küresel marketlerde yeni elverişli durumlar, bununla birlikte yeni satış fırsatları ve yeni müşteriler bulabilmektedirler. Bunun yanı sıra internetin sağlamış olduğu yeni iletişim şansı ile perakendeciler kolay bir şekilde ürünlerinde çeşitlendirme yoluna gidebilmekte aynı zamanda marka konumlandırmalarını gerçekleştirebilmektedirler. (Doherty, Chadwick ve Hart, 1999: 23).
Teknoloji bizden çok daha hızlı gelişim gösteridiğinden mütevellit, bilgiyi işlemek için elzem olan tabii kapasitemiz, çağdaş çağın en önemli özelliklerinden olan değişim, seçim ve mücadelenin yüksek iştahını yenebilme adına git gide yetersiz kalmaktadır (Cialdini,2007:341).
Doster hukuk olarak tüm paydaşlarımız ile bu sektör içinde daha çabuk bir aksiyon alınmasını sağlayabilmek ve her türlü çıkabilecek sorun karşısında deneyimli kadromuz ile çözümler sunmaktayız. E-ticaretin karmaşık yapısı karşısında deneyimli ekibimizle birlikte hızlı ve doğru yaklaşımlar ile hizmet sunmaktadır.